Kah biedt AZ in Alkmaar de helpende hand

AZ maakte het zichzelf tegen Roda JC onnodig lastig. De toegestoken hand van Pa-Modou Kah bracht uitkomst voor de Alkmaarders (2-0).

AZ profiteerde van de missstap van NAC Breda en klom naar de zesde plaats. Maar een gebrekkige afwerking kostte meer hoofdbrekens dan noodzakelijk was in de wedstrijd tegen Roda JC.

Met name El Hamdaoui maakte zich bij AZ schuldig aan het missen van kansen. De Marokkaanse spits had zes goede mogelijkheden de ban te breken. Maar even vaak verzuimde hij Roda JC een tik te verkopen.

In de zeventigste minuut viel dan de treffer waar AZ zolang naar zocht. Tekenend voor de onmacht van de spitsen was het feit dat er een verdediger van Roda JC aan te pas moest komen. Kah werkte tot zijn eigen ontsteltenis een voorzet van Rasmus Elm achter de eigen doelman Przemyslaw Tyton.

Op eigen kracht maakte AZ aan alle onzekerheid een einde. Elm mikte de bal uit een vrije trap over de muur langs Tyton. AZ-invaller Jeremain Lens zorgde in de laatste minuut nog voor een hoogtepunt. In de lucht nam de aanvaller de bal direct op zijn slof. De bal eindigde op de lat.