Kadioglu lichtpuntje bij bedroevend presterend NEC

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Het dramatisch presterende NEC gaat op bezoek bij FC Twente.

Kadioglu lichtpuntje bij bedroevend presterend NEC
Speelronde: 31
Aftrap: zaterdag 15 april, 20.45 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• FC Twente kan het seizoen rustig uitspelen. De Tukkers, die zevende staan, mogen door de financiële perikelen uit het verleden Europa niet in en hoeven dus niet op het scherp van de snede de strijd om play-offdeelname aan. NEC is door een erbarmelijke serie gezakt naar de zestiende plaats en moet snel punten pakken om de play-offs om promotie/degradatie te ontlopen.

• FC Twente-NEC is op het hoogste niveau toe aan de veertigste editie. De Tukkers hebben duidelijk een positieve balans met 25 zeges en slechts zes nederlagen. Acht keer bleef een winnaar uit.

• Dit Eredivisie-seizoen start FC Twente met gemiddeld de jongste basisformatie (22 jaar en 322 dagen). NEC bezet na Ajax de derde plaats op de rangschikking. Basisspelers van de Nijmegenaren zijn deze jaargang gemiddeld 23 jaar en 331 dagen oud.

• Liefst 28 van de 42 goals die FC Twente dit seizoen incasseerde vielen in de tweede helft, oftewel 66,7 procent. Bij geen enkele andere Eredivisie-club ligt dit percentage zo hoog.

FC Twente probeert tegen NEC revanche te nemen voor de 3-2 nederlaag die de ploeg eerder dit seizoen leed in Nijmegen.
FC Twente probeert tegen NEC revanche te nemen voor de 3-2 nederlaag die de ploeg eerder dit seizoen leed in Nijmegen.

• Enes Ünal was in de laatste drie thuiswedstrijden van FC Twente trefzeker. De laatste speler van de Tukkers die in minimaal vier achtereenvolgende duels in De Grolsch Veste tot scoren kwam, was Luc Castaignos in het seizoen 2013/14.

• NEC heeft de laatste zes uitduels in de Eredivisie verloren. De laatste keer dat de Nijmegenaren het buitenshuis nóg slechter deden, was in de jaargang 1998/99 (acht nederlagen op rij op vreemde bodem).

• De formatie van trainer Peter Hyballa stond dit Eredivisie-seizoen slechts in 41 minuten op voorsprong in uitwedstrijden, het laagste aantal van alle clubs.

• Ferdi Kadioglu heeft nu al net zoveel Eredivisie-goals (vier) voor zijn achttiende verjaardag als onder anderen Ronaldo en Johan Cruijff. Met dertien treffers als minderjarige zijn Gerald Vanenburg en Arnold Bruggink de recordhouders. Kadioglu viert pas op 7 oktober zijn achttiende verjaardag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.