Juweel Lewandowski helpt gehavend Bayern op weg

Reacties

Een gehavend Bayern München heeft in aanloop naar het Champions League-duel met FC Porto (woensdag) thuis geen averij opgelopen tegen Eintracht Frankfurt. Robert Lewandowski eiste de hoofdrol op bij het elftal van trainer Pep Guardiola met twee doelpunten: 3-0.

Juweel Lewandowski helpt gehavend Bayern op weg

Bayern kampt met een groot aantal blessuregevallen en had daardoor tegen Eintracht slechts vier spelers op de reservebank zitten. Onder meer Arjen Robben, Franck Ribéry en Bastian Schweinsteiger zijn niet inzetbaar voor de titelverdediger, waar Thiago Alcântara in de basis terugkeerde na een ernstige knieblessure.

Ondanks de vele blessures kende Bayern thuis nauwelijks problemen met Eintracht. Met een geweldige goal opende Robert Lewandowski al na een kwartier de score. Hij wipte na een fraaie combinatie de bal over zijn directe tegenstander en knalde vervolgens raak in de bovenhoek. De tweede treffer bleef vervolgens lang uit, aangezien een treffer van Thomas Müller onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel en Mario Götze na een schitterende individuele actie de paal raakte.

In de 66ste minuut hielp Lewandowki zijn elftal in veilige haven door de 2-0 binnen te koppen. De Poolse spits raakte vervolgens in de slotfase de paal, alvorens Müller de eindstand op 3-0 bepaalde. Bayern staat bovenaan met een voorsprong van dertien punten op VfL Wolfsburg. De ploeg van spits Bas Dost komt vanavond (18.30 uur) nog in actie tegen Hamburger SV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.