Bayern München pas na penalty's bij laatste vier

Bayern München heeft zich geplaatst voor de halve finale in de strijd om de DFB-Pokal. De Rekordmeister nam de penalty's beter dan Bayer Leverkusen.

Op papier was het een mooi affiche, de nummer vier thuis tegen de koploper in de Bundesliga. Maar op het veld werden die hoge verwachtingen niet waar gemaakt. Mede door het grote aantal afwezigen bij Bayern, onder wie Arjen Robben. Een teleurstellende wedstrijd eindigde zoals die begon: 0-0.

Pas in de verlengingen kregen beide ploegen echt grote kansen. Zo gleed eerst Mario Götze (foto) namens Bayern de bal voor open doel in het zijnet. En aan de overkant draaide invaller Josip Drmic zich handig vrij, waarna hij Julian Brandt alleen op Manuel Neuer afstuurde. De jongeling schoot over, met nog twee minuten op de klok.

Strafschoppen dus, waarbij Bayern op geen fout te betrappen was (3-5). Leverkusen wel, al was de penalty van Drmic niet slecht ingeschoten, maar vooral ook de redding van Neuer erg fraai.

Bas Dost (VfL Wolfsburg) en Koen van der Biezen (Arminia Bielefeld) schaarden zich eerder al bij de laatste vier. En ook Borussia Dortmund bereikte de halve finale.