Juventus zet postieve reeks voort, Roma negatieve

De strijd tussen Juventus en AS Roma kreeg een uitslag die je op basis van het spel en de resultaten van de laatste weken kon verwachten. Juventus won met 2-0 en boekte zijn derde zege op rij, terwijl Roma voor de vierde keer achtereen verloor in de Serie A.

Roma kon maar twintig minuten echt partij geven, in de rest van het duel was Juventus duidelijk de betere. Alessandro Del Piero opende de score uit een directe vrije trap van dertig meter, waarbij de bal na een vreemde vlucht in het net belandde.Na rust stond de aanvoerder van Juve aan de basis van de 2-0. Del Piero bediende Marco Marchionni, die zijn man passeerde en doelman Doni opnieuw kansloos liet.Juventus maakte dankzij de overwinning een sprongetje op de ranglijst en heeft nog vier clubs boven zich. Voor Roma wordt de situatie echt zorgelijk. De Romeinen, die vorig jaar nog streden om de landstitel met Internazionale, staan zeventiende. </p><p>