Juventus vernedert zielloos Dortmund

Reacties

Juventus heeft zich met groot gemak geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. De Italianen wonnen met 0-3 op bezoek bij Borussia Dortmund, na de 2-1 zege van drie weken geleden in Turijn.

Juventus vernedert zielloos Dortmund

'Winnen van een Italiaanse club die genoeg heeft aan een gelijkspel, is verschrikkelijk lastig', blikte Dortmund-trainer Jürgen Klopp gisteren vooruit. Al in de derde minuut werd de klus voor de Duitsers welhaast onmogelijk. Carlos Tévez kreeg ruimte op twintig meter van het doel en schoot raak met een keiharde knal: 0-1.

Daarmee voltrok zich een droomscenario voor Juventus, dat het initiatief daarna dan ook met een gerust hart overliet aan Dortmund. De Duitsers wisten zich daar geen raad mee. De mannen van Klopp grossierden in balbezit, maar kwamen geen enkele keer in de buurt van het doel van Gianluigi Buffon.

Roman Weidenfeller grijpt naast de verwoestende knal van Carlos Tévez.
Roman Weidenfeller grijpt naast de verwoestende knal van Carlos Tévez.

Halverwege de eerste helft verstevigde Massimiliano Allegri zijn verdedigende stellingen nog maar eens, door mandekker Andrea Barzagli in te brengen voor de geblesseerde Paul Pogba. Dortmund kwam daardoor totaal niet in zijn spel, doordat de ruimtes op de helft van Juventus veel te klein waren en het bij Italiaanse tegenstoten werd overlopen.

Tévez was een plaag voor de Duitsers. De Argentijn, die met vijftien treffers gedeeld bovenaan de topscorerslijst in Italië prijkt, leek vier minuten na rust het tweede doelpunt in te leiden met een fantastische dribbel en pass op Álvaro Morata. De Spanjaard schoot oog-in-oog met Roman Weidenfeller echter op het lichaam van de sluitpost van Dortmund. Zes minuten later redde Weidenfeller de gastheren opnieuw bij een schot van Morata.

De prachtige sfeeractie van de Dortmund-supporters voorafgaand aan de wedstrijd, verwijzend naar de in 1997 gewonnen Champions League-finale.
De prachtige sfeeractie van de Dortmund-supporters voorafgaand aan de wedstrijd, verwijzend naar de in 1997 gewonnen Champions League-finale.

Pas in de 63ste minuut loste Dortmund zijn eerste schot binnen de palen; tekenend voor de controle van Juventus en onmacht van BVB. Twintig minuten voor het einde gaf Juventus de spartelende gastheren de nekslag. Na een perfecte counter speelde Tévez af op Morata, die voor open doel ditmaal wél afrondde: 0-2. Elf minuten voor het einde maakte Tévez er ook nog 0-3 van.

Juventus houdt daarmee de Italiaanse eer in de Champions League hoog. Bovendien verkeert de club in de luxe dat het zich vanaf nu volledig op het miljoenenbal kan richten, daar het behalen van de landstitel met een voorsprong van veertien punten op AS Roma een formaliteit is. Het maakt de Bianconeri, helemaal gezien hun formidabele defensie, een geduchte outsider. Het seizoen van Dortmund dreigt als een nachtkaars uit te gaan. Het degradatiespook is verdreven, maar kwalificatie voor Europees voetbal wordt, om in de terminologie van Klopp te spreken, verschrikkelijk lastig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.