Juventus-spelers kunnen niet dansen, Balotelli 'gepresenteerd' in Spanje

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten.

Juventus-spelers kunnen niet dansen, Balotelli 'gepresenteerd' in Spanje

Terence Kongolo maakte zondag zijn officieuze debuut voor AS Monaco, de voetbalclub welteverstaan. De verdediger, die afgelopen week overkwam van Feyenoord, kan namelijk ook uitstekend uit de voeten op een basketbalveld. De 23-jarige Kongolo laat er dan ook geen gras over groeien en daagt ploeggenoot Jemerson uit.

Juan Cuadrado maakte deze zomer de definitieve overstap naar Juventus. Mocht de Colombiaan dat willen vieren met een vreugdedansje, dan staat hij er alleen voor. Geen een van zijn ploeggenoten kan namelijk goed dansen, verklapt Cuadrado: 'Ze zijn allemaal te stug!'

Pierre-Mevy Azaria, voorzitter van de Spaanse derdedivisionist CD El Ejido, kreeg het verzoek een grote ster aan te trekken voor zijn ploeg. Dat verzoek heeft hij ter harte genomen, zo bleek zondagmiddag. Vol trots presenteerde Azaria de nieuwste 'aanwinst' van zijn club: Mario Balotelli! 

• Geintje natuurlijk. Al laat Azaria de deur wel op een kier voor SuperMario.

Sergio Ramos zou het niet vreemd vinden als hij als verdediger de Gouden Bal wint, al beseft de sterkhouder van Real Madrid dat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de favorieten zijn. 'Maar Fabio Cannavaro, mijn toenmalige ploeggenoot bij Real, won de prijs ook ooit', vertelt Ramos aan Marca. 'Ik zou het niet heel gek vinden. Ik heb al veel bereikt in mijn loopbaan, maar het winnen van de Gouden Bal zou historisch zijn.'

• Van een van de oudste spelers tot de benjamin: Philipp Lahm maakte zaterdag zijn opwachting in een wedstrijd van legenden van FT Gern, de club waar hij zijn eerste stappen op een voetbalveld zette. Lahm (33) zette in mei een punt achter zijn loopbaan.

Bron: FT München-Gern e.V.
Bron: FT München-Gern e.V.

• Sol Campbell wil dolgraag manager worden, maar de oud-verdediger wordt vaak niet eens uitgenodigd voor een gesprek. 'Mensen denken dat ik alleen in de Premier League actief wil zijn, maar ik ben best bereid in de non-league te werken. Als een salaris er niet in zit, geef me dan maar een bonus bij zeges', luidt de oproep van de 42-jarige Campbell in The Guardian. 'Geef me een kans om op gesprek te komen, dan kan ik in elk geval zeggen: "Neem me maar gratis, dan laat ik zien wat ik kan."'

'Hij is eigenlijk Chelsea, dus je wilt hem zo lang mogelijk bij die club zien. Ik heb geen mening over het besluit van het bestuur, maar het is moeilijk om Terry op te volgen.'
• Zijn ex-teamgenoot Nathan Aké vindt het jammer dat Chelsea en John Terry een andere weg inslaan. De verdediger tekende onlangs bij Aston Villa, zelf stapte Aké over naar AFC Bournemouth. (The Daily Star)

• Het is vandaag 9 juli, de dag in 2006 waarop Italië de wereldtitel veroverde en Zinedine Zidane op bijzondere wijze afscheid nam: door een rode kaart te krijgen voor een kopstoot in de borst van Marco Materazzi.

• Over Zidane gesproken: vandaag precies zestien jaar geleden werd hij gepresenteerd door Real Madrid. Voor de lieve som van 162 miljoen gulden kwam hij over van Juventus.

Paolo Di Canio viert deze zondag zijn 49ste verjaardag. De omstreden Italiaan won in 2001 de Fair Play Award van de FIFA omdat hij de bal in zijn handen pakte om een blessurebehandeling mogelijk te maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.