Juventus nog een zege verwijderd van kampioenschap

Juventus heeft nog een zege nodig om zich opnieuw tot landskampioen te kronen. Juve besliste de derby tegen Torino pas laat. Fiorentina en AS Roma boekten belangrijke overwinningen.

Juventus nog een zege verwijderd van kampioenschap

Torino – Juventus 0-2Juventus kan volgende week de Italiaanse titel prolongeren na de winst in de Derby della Mole. Maar het kostte de ploeg van trainer Antonio Conte wel de nodige moeite de laaggeklasseerde rivaal eronder te krijgen. Torino, dat in de laatste zeven duels met de standgenoot niet scoorde, hield tot in de slotfase stand.

In de 86ste minuut brak Arturo Vidal (foto) de ban namens Juventus, dat in de blessuretijd via Claudio Marchisio de zege veiligstelde. De Oude Dame kan zich volgende week met een zege inn het thuisduel met Palermo verzekeren van de titel.

Sampdoria – Fiorentina 0-3Fiorentina heeft de derde plaats overgenomen van AC Milan, dat zondagavond nog moet aantreden tegen Catania. In de strijd om een plaats in de voorronde van de Champions League deed de ploeg van trainer Vincenzo Montella wat het moest doen bij Sampdoria; winnen.

Naast Juan Cuadrado en Alberto Aquilani nam Adem Ljajic één treffer voor zijn rekening. Op de Servische aanvaller waren veel ogen gericht, omdat hij bijna een jaar geleden werd geslagen door toenmalig Fiorentina-coach Delio Rossi, die nu op de bank zit bij Sampdoria.

Palermo – Internazionale 1-0Internazionale voegde een nieuw hoofdstuk toe aan het dramatische seizoen. De ploeg van trainer Andrea Stramaccioni verloor met 1-0 bij Palermo, waardoor het moet vrezen verstoken te blijven van Europees voetbal. De treffer van Josip Ilicic in de tiende minuut bleek beslissend.

Het leed van de Nerazzurri was niet geleden met de nederlaag. Het toch al door blessures geplaagde Inter kreeg ook te maken met het wegvallen van Javier Zanetti. De Argentijnse aanvoerder viel na ruim een kwartier uit met een op het oog zware achillespeesblessure.

AS Roma – Siena 4-0Met Bogdan Lobont in het doel als vervanger van de geblesseerde Maarten Stekelenburg heeft AS Roma een ruime zege geboekt op het tegen degradatie strijdende Siena. De Romeinse club had geen problemen met de nummer voorlaatst in de Serie A.

Pablo Daniel Osvaldo bracht het krachtsverschil tot uitdrukking. De international nam drie van de vier Romeinse treffers voor zijn rekening, waardoor AS Roma naar de vijfde plaats klom en de meest scorende ploeg in de Serie A is geworden.

Overige uitslagen:Chievo – Genoa 0-1Parma – Lazio 0-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen