Napoli stelt viering titel Juventus zeker met een week uit

Door een 3-0 overwinning op bezoek bij hekkensluiter Pescara heeft Napoli het kampioensfeest van Juventus in Italië zeker met een week uitgesteld. Bij een slecht resultaat van de Napolitanen had Juve zondag de titel kunnen pakken, maar die misstap bleef uit. Het verschil bedraagt na vanavond acht punten, met voor Napoli nog vier duels te gaan.

Waar Napoli tegen de troosteloze hekkensluiter in de eerste helft de ban niet kon breken, lukte dat direct na rust wel. Gökhan Inler (foto) opende de score. Die treffer werd twaalf minuten daarna gevolgd door de 0-2 van Goran Pandev.

Negen minuten voor het laatste fluitsignaal bepaalde Blerim Dzemaili met een afstandsknal de eindstand op 0-3. Zo won Napoli inmiddels van de laatste zes optredens liefst vijf keer en werd alleen tegen AC Milan met 1-1 gelijkgespeeld.

Juventus kan morgen in het uitduel met stadgenoot Torino het gat van elf punten weer in ere herstellen. Als dat lukt, volstaat een zege de week daarop (tegen Palermo thuis) voor Juventus om kampioen te worden.

Pescara, dat vorige week juist nog met een punt tegen AS Roma (1-1) een einde maakte aan een serie van acht nederlagen, kan handhaving uit het hoofd zetten. De ploeg heeft op de twee teams die nog het meest in zicht zijn - Palermo en Genoa - al zeven punten achterstand. Met nog vier duels te gaan is de degradatie nog geen feit, maar dat is een kwestie van tijd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.