Juventus hoopt tegen Monaco afgang weg te spoelen

Reacties

Na een rampzalige generale repetitie hoopt Juventus met zijn teruggekeerde sterrentrio dinsdag af te rekenen met AS Monaco. De Oude Dame is weer op volle sterkte in het eerste kwartfinaleduel van de Champions League.

Juventus hoopt tegen Monaco afgang weg te spoelen

Trainer Massimiliano Allegri kan voor het eerst in anderhalve maand weer beschikken over Andrea Pirlo. Carlos Tévez en Gianluigi Buffon zijn na een absentie van een week ook weer inzetbaar. De drie sleutelspelers zijn hard nodig, want Juventus ging zaterdag met een B-elftal af op bezoek bij de failliete hekkensluiter Parma (1-0).

'Buffon, Pirlo en Tévez zijn allemaal fit', aldus Allegri, die daardoor behalve de al langer geblesseerde Paul Pogba kan putten uit een fitte selectie. De trainer hield wat betreft Pirlo wel een kleine slag om de arm. 'Hij heeft zijn laatste wedstrijd 40 tot 45 dagen geleden gespeeld. Ik beslis morgen of hij speelt.' Ook liet Allegri in het midden of verdediger Andrea Barzagli fit genoeg is voor een basisplaats.

Allegri denkt dat de nederlaag tegen Parma niet meer door de hoofden van zijn spelers spookt. 'De sfeer is prima in de selectie. Al mijn spelers zijn goed in vorm, dus ik moet een paar lastige keuzes maken.'

Door de koppeling aan Monaco heeft Juventus een uitgelezen kans zich voor het eerst sinds 2003 de halve finale van de Champions League te bereiken. 'Maar Monaco is een prima ploeg', waakte Allegri voor onderschatting. 'In de groepsfase hebben ze maar een goal tegen gekregen. Statistieken liegen niet. De wedstrijden tegen Monaco worden lastiger dan die tegen Dortmund', verwees hij naar de duels in de achtste finale, die met 2-1 en 0-3 werden gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.