Juventus etaleert klasse op bezoek bij Lazio

Ook Lazio bleek vrijdagavond niet opgewassen Juventus, de ploeg in vorm in de Serie A. Paulo Dybala was grotendeels verantwoordelijk voor de 2-0 zege.

Het contrast tussen de vorm van beide ploegen kon niet groter zijn. Juventus won de laatste vier competitiewedstrijden, terwijl Lazio slechts één punt overhield aan de vijf meest recente duels in de Serie A. De Romeinen wilden tegen De Oude Dame de opmars inzetten en Ricardo Kishna moest daar als basisspeler aan bijdragen. Edson Braafheid en Wesley Hoedt moesten genoegen nemen met een plaats op de bank. Landgenoot Stefan de Vrij kampt nog altijd met een zware knieblessure.

De drie Nederlanders zonder basisplaats zagen dat hun collega-verdedigers in de eerste helft hun handen vol hadden aan Paulo Dybala. De bedrijvige Argentijn beleefde in de hoofdstad een goede avond en dat kwam in de zevende minuut al tot uiting, al kwam bij de openingstreffer ook een flinke dosis geluk kijken. Dybala gaf snoeihard voor op aanvalspartner Mario Mandzukic, maar de voorzet bereikte de Kroaat nooit. De onfortuinlijke Santiago Gentiletti werkte de bal namelijk voorbij zijn eigen doelman.

Van geluk was bij de tweede treffer allerminst sprake. Dybala toonde in de 32ste minuut zijn klasse op ruim 25 meter van het Lazio-doel. De aanvaller controleerde de opspringende bal met zijn bovenbeen en poeierde vervolgens raak. Keeper Federico Marchetti waagde een dappere poging, maar arriveerde te laat in de linkerhoek.

Juventus was tevreden met de geruststellende marge en Lazio leek niet beter te kunnen, waardoor de tweede helft weinig spektakel opleverde. Dat viel Kishna niet te verwijten, hij werd na de eerste helft gewisseld. Vervanger Baldé Keita bleek evenmin in staat de bezoekers pijn te doen. Het solide verdedigingswerk bleek samen met de bevliegingen van Dybala voldoende voor de vijfde achtereenvolgende driepunter in de Serie A.

Juventus staat dankzij de wederopstanding na de zwakke competitiestart inmiddels vijfde, met een achterstand van vier punten op koploper Napoli. De lijstaanvoerder heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en komt zondag in actie tegen Bologna. Lazio blijft als nummer tien een grijze middenmoter.