Juventus en Napoli achterhalen Sampdoria

De strijd om de vierde plaats in de Serie A blijft spannend. Palermo heeft die stek nog in handen. Sampdoria leverde als enige van de kanshebbers punten in. Juventus en Napoli profiteerden.

Sampdoria-Cagliari 1-1Nenê speelde een hoofdrol in de ontmoeting met Sampdoria. De 26-jarige Braziliaan verpestte de middag van de thuisploeg door negen minuten voor het einde de openingstreffer van Stefano Guberti ongedaan te maken. Niet alleen de fraaie gelijkmaker bleef hangen, maar ook de bizarre rugby-tackle die Nenê diep in blessuretijd een rode kaart opleverde.

Juventus-Atalanta Bergamo 2-1Juventus profiteerde van de halve misstap van Sampdoria en kwam door de overwinning op Atalanta Bergamo in punten op gelijke hoogte. Maar eenvoudig kwam de Turijnse zege niet tot stand. Pas acht minuten voor het einde moest Atalanta zich gewonnen geven. De kopbal van Felipe Melo (foto) was voldoende voor de drie punten voor Juventus, dat van geluk mocht spreken dat de gasten de kansen niet verzilverden.

Napoli-Catania 1-0Net als Juventus achterhaalde Napoli dankzij een moeizame overwinning. Paolo Cannavaro kroonde zich tot matchwinner door in de 51ste minuut uit een voorzet van Fabio Quagliarella de bal in het doel van Catania te tikken.

Napoli, Juventus en Sampdoria delen met 48 punten de vijfde plaats, maar hebben nog uitzicht op kwalificatie voor de voorronde van de Champions League. Palermo heeft de begeerde vierde stek nog in handen, met drie punten voorsprong.