AS Roma nadert Internazionale tot op één punt

Internazionale heeft na het bezoek aan AS Roma nog één punt over van de ruime voorsprong. Luca Toni was verantwoordelijk voor het Romeinse succes.

Internazionale, dat van de laatste zeven duels er slechts twee won, liep in Stadio Olimpico achter de feiten aan. De ploeg van trainer José Mourinho had bovendien de pech dat het aluminium drie keer een Milanees doelpunt in de weg stond. Zo schoot Diego Milito diep in blessuretijd de bal op de paal.

Toch had Inter de nederlaag ook aan zichzelf te wijten. Een blunder van keeper Júlio César bracht de Nerazzurri vroeg in de wedstrijd in de problemen. De Braziliaan liet na ruim een kwartier een bal knullig los. Daniele De Rossi profiteerde gretig.

Inter was dicht bij een doelpunt. Een kopbal van Walter Samuel teisterde drie minuten voor rust de lat, zoals een poging van Milito vroeg in de tweede helft strandde op de dwarsligger. Pas na ruim een uur had Inter de gelijkmaker te pakken. Milito maakte ondanks de terechte reuk van buitenspel op aangeven van Wesley Sneijder de 1-1.

Opnieuw niet doortastend optreden in de defensie kostte Internazionale de zwaarbevochten gelijkmaker. Zes minuten na de 1-1 bewees Luca Toni voor AS Roma zijn waarde als goalgetter en schoof de bal uit de draai achter Julio César. In het resterende kwartier joeg Inter mede door de paal tevergeefs op de 2-2.

Met de 2-1 zege komt AS Roma op één punt van koploper Internazionale, dat ook moet vrezen dat AC Milan zondag de achterstand minimaliseert.