Juventus en Lazio laten steekjes vallen

Lazio Roma en Juventus hebben genoegen moeten nemen met een gelijkspel. AC Milan, dat het debuut in de basis van Fernando Redondo in de Serie A vierde, had ook problemen maar pakte in de slotfase de winst.

Juventus, dat zonder de zieke Pavel Nedved speelde, slaagde er niet in Atalanta Bergamo op eigen veld te verslaan (1-1). Alex Pinadri zette de gastheren op voorsprong, maar dankzij Marco Di Vaio bleef Juve een nederlaag bespaard. Maar belangrijker nog dan het verrassende puntverlies was de blessure van Alessandro Del Piero. De aanvaller haalde ondanks een verzwikte enkel de eindstreep. Dat gold niet voor Atalanta-middenvelder Cristiano Doni, die acht minuten voor tijd een rode kaart kreeg.

Lazio Roma liet ook een steekje vallen. Maar de Romeinen konden niet ontevreden zijn met het 1-1 gelijkspel bij Chievo, want de gelijkmaker viel pas in de slotfase. Eugenio Corini had Chievo op slag van rust op een verdiende voorsprong gezet uit een omstreden strafschop. Invaller Diego Simeone maakte in de slotfase gelijk.

Koploper AC Milan dreigde eveneens puntverlies te moeten incasseren. Tot een kwartier voor tijd hield Modena stand in San Siro. Een strafschop van invaller Andrea Pirlo brak de ban, waarna Filippo Inzaghi het karwei afmaakte. De tegentreffer van Scoponi kwam te laat (2-1). Bij AC Milan maakte Fernando Redondo zijn debuut in de basis in de Serie A. Sinds zijn komst van Real Madrid in 2000 stonden blessures een entree in de weg.

Internazionale bleef op gelijke hoogte met AC Milan. De Nerazzurri versloegen Torino op eigen veld met 2-0. Net na rust opende Christian Vieri de score in een weinig opwindende wedstrijd. Okan Buruk verdubbelde in de 56ste minuut de marge op aangeven van Alvaro Recoba.

Udinese werd gepasseerd op de ranglijst door Parma, dat in een directe confrontatie met 3-2 won. De rode kaart voor Matteo Ferrari was debet aan het verlies. De verdediger werd van het veld gestuurd wegens het onreglementair afstoppen van een doorgebroken speler. Kort voor rust werd ook Udinese-verdediger Per Kroldruk uit het veld gestuurd.

Een productieve start zette Reggina op het spoor van de 3-1 winst. Op de goal van David Di Michele had Perugia alleen via Rahman Rezai een antwoord. Cozza en Bonazzoli maakten het daarna af. Empoli-Como bleef 0-0.