Juventus bekijkt het stap voor stap in mogelijk historisch seizoen

Reacties

Massimiliano Allegri ziet in het winnen van de Coppa Italia het bewijs van de kracht van de hele selectie van Juventus, in plaats van louter het basiselftal. De Bianconeri rekenden woensdag in de finale af met Lazio: 2-0.

Juventus bekijkt het stap voor stap in mogelijk historisch seizoen

'We hebben het aan iederéén te danken dat we onze eerste doelstelling hebben gehaald', sprak Allegri tegen Rai Sport. De oefenmeester voert in het bekertoernooi nogal eens wat mutaties door. Zo nam woensdag in het doel Neto de honneurs waar voor Gianluigi Buffon.

Zoals zo vaak de afgelopen weken had Dani Alves een groot aandeel in een overwinning van Juventus. De Braziliaan opende al vroeg de score in Rome. 'Ik wil er niet één speler uitlichten, dat zou van weinig respect richting zijn collega's getuigen', zei Allegri. 'Het is mooi dat we ons hebben gerevancheerd voor het 3-1 verlies tegen AS Roma in de competitie, tegen Lazio waren we verdedigend weer heel sterk. Natuurlijk zat het enkele keren mee bij een aantal momentjes, Lazio is ook een sterk team.'

Een van die 'momentjes' was volgens Lazio-trainer Simone Inzaghi een niet bestrafte vermeende handsbal van Andrea Barzagli in het strafschopgebied, vlak voor het openingsdoelpunt. 'Een finale wordt beslist op details en bij zulke details zat het niet mee. Ik ben trots op mijn team. We hebben het wel over de Champions League-finalist waartegen we moesten spelen.'

Juventus verlegt de aandacht naar de competitiewedstrijd van zondag tegen Crotone. Bij een overwinning is De Oude Dame voor de zesde keer op rij kampioen van Italië, een onuitgegeven prestatie. Op 3 juni wacht de grote seizoensfinale: de Champions League-eindstrijd tegen Real Madrid. 'We denken nu alleen aan Crotone', beweerde Allegri. 'We hebben nog één zege nodig en dit wordt de beslissende wedstrijd van het seizoen.' Juventus won nog nooit de 'supertrilogie' in hetzelfde seizoen: de Serie A, de Coppa Italia en de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.