Jupiler League denkt aan maximum beloftenploegen

Reacties

In de discussie rondom beloftenploegen roert nu ook de Jupiler League zich. Ze denken aan een maximum aantal jeugdteams in de competitie.

Jupiler League denkt aan maximum beloftenploegen

Waar een groot deel van de voetbalvolgers de beloften zo snel mogelijk uit de voetbalpiramide wil hebben, is er momenteel een lobby gaande om in navolging van onder andere Jong Ajax en Jong PSV meer talententeams in de piramide te krijgen. Zo hopen onder meer Feyenoord, PEC Zwolle en SC Heerenveen op termijn aansluiting te vinden.

Volgens de regels van de KNVB moeten beloftenteams die in de toekomst alsnog toetreden tot de piramide, op het laagste amateurniveau beginnen. Profclubs die nu alsnog willen instromen, hebben echter een hoger podium in gedachten.

De Jupiler League vreest voor te veel beloftenploegen in de competitie en wil praten over een maximum. Als eind augustus de beloftenploegen in de competitie worden geëvalueerd, gaat de Coöperatie Eerste Divisie pleiten voor een maximum. Er wordt gedacht aan vier ploegen.

Momenteel heeft de Jupiler League met Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Utrecht drie beloftenploegen in de competitie. Jong AZ kan daar komend seizoen bijkomen als het kampioen wordt in de Tweede Divisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.