Jubilaris Muniain overtroeft Raúl, Etxeberría en Torres

Iker Muniain bereikte afgelopen zondag een unieke mijlpaal. Voor de aanvaller van Athletic de Bilbao betekende het thuisduel met Getafe (0-0) zijn honderdste officiële wedstrijd in de hoofdmacht. Niet eerder kwam een speler in de Primera División op dermate jonge leeftijd tot dit aantal.

Jubilaris Muniain overtroeft Raúl, Etxeberría en Torres

Muniain vierde op 19 december jl zijn negentiende verjaardag. Intussen staat hij op 78 wedstrijden in competitieverband, zestien in de Europa League en zes om de Copa del Rey.

Onder meer dagblad Marca vergelijkt de indrukwekkende reeks met andere Spaanse topaanvallers die al op jonge leeftijd furore hebben gemaakt. Zo stond Raúl een slordige drie weken na zijn negentiende verjaardag op 68 competitieduels voor Real Madrid. Joseba Etxeberría – Muniains voorganger bij Athletic de Bilbao – had er slechts 34 in de benen, terwijl Fernando Torres in 2002/03 pas zijn eerste seizoen voor Atlético Madrid afwerkte.

In het seizoen 2009/10 had Muniain zich al opgewerkt tot jongste debutant van Athletic de Bilbao aller tijden (16 jaar, 7 maanden en 11 dagen) alsook jongste doelpuntenmaker in de Primera División aller tijden (16 jaar en 289 dagen). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's