Jozefzoon verruilt PSV-bank voor Championship

Reacties

Florian Jozefzoon vervolgt zijn loopbaan bij het Engelse Brentford. De 25-jarige vleugelaanvaller tekent een contract tot het eind van dit seizoen bij de nummer vijftien van de Championship. In de verbintenis is tevens een optie voor een extra jaar opgenomen.

Jozefzoon verruilt PSV-bank voor Championship

De transfer hing al enkele maanden in de lucht. De rappe vleugelaanvaller zat bij PSV al langere tijd op een zijspoor en mocht van de Eindhovense clubleiding uitkijken naar een nieuwe werkgever. Afgelopen zomer was er al concrete interesse, maar destijds besloot hij bij de landskampioen te blijven.

Jozefzoon kwam in de zomer van 2013 voor zo’n 275 duizend over van RKC Waalwijk. De Eindhovenaren verlangden deze winter een bedrag rond de vijfhonderdduizend euro. Op die manier voorkwam PSV dat de aanvaller, die komende zomer uit zijn contract loopt, gratis zou vertrekken.

Een groot succes werd het Eindhovense avontuur van de bij Ajax-opgeleide speler niet. Jozefzoon kwam nog wel tot officiële 64 wedstrijden voor PSV, maar deed dit voornamelijk als invaller. In die wedstrijden was hij zeven keer trefzeker.

PSV raakt na het tussentijdse vertrek van Luciano Narsingh (Swansea City) en Beto (Grêmio) opnieuw een aanvaller kwijt. Technisch manager Marcel Brands liet eerder weten dat PSV bij een vertrek van meerdere aanvallers, zou na gaan denken over een vervanger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.