Jovetic beslist vreemdelingenfestival in voordeel Inter

Internazionale heeft thuis met 3-1 van Udinese gewonnen. Stevan Jovetic gaf de doorslag in het duel, dat om opmerkelijke reden de geschiedenisboeken in gaat.

Inter - Udinese is namelijk de eerste Serie A-wedstrijd aller tijden waarin geen enkele Italiaan aan de aftrap verscheen. In totaal brachten beide ploegen bij de aftrap veertien nationaliteiten op de been en het was dus een Montenegrijn wiens rol doorslaggevend was.

Jovetic voorkwam namelijk een nederlaag voor Inter, nadat Udinese al vroeg de voorsprong had genomen via een wonderschone volley van Cyril Thereau. Jovetic tikte negen minuten voor rust de 1-1 binnen. Na een lange periode van Milanees overwicht maakte hij een kwartier voor tijd eveneens van dichtbij de 2-1. Éder bekroonde in de laatste minuut van de extra tijd nog een counter door de 3-1 te maken.

Direct daarna viel er met Giovanni Pasquale zowaar een Italiaan in aan zijde van de gasten, maar hij kon een nederlaag voor Udinese niet meer voorkomen. Inter verstevigt door de zege zijn vierde plek, maar het gat met nummer drie AS Roma (zeven verliespunten) lijkt te groot om nog te overbruggen. Udinese staat veertiende en lijkt veilig.