Jørgensen: 'Hoop toch echt boven Dolberg te eindigen'

Reacties

In het combinatieklassement van goals en assists staat Nicolai Jørgensen een half jaar na zijn komst naar Rotterdam op eenzame hoogte in de Eredivisie. Haast geruisloos is de Deen uitgegroeid tot gevaarlijkste man bij Feyenoord.

Jørgensen: 'Hoop toch echt boven Dolberg te eindigen'

Steeds vaker krijgt de Feyenoord-spits vragen over zijn jeugdige landgenoot Kasper Dolberg. Samen met Hakim Ziyech zonder twijfel de meest bewierookte speler in de vaderlandse media. Intussen heeft Jørgensen in zijn eentje meer doelpunten dan Dolberg en meer assists dan Ziyech achter zijn naam.

'Dolberg? Ik heb nog nauwelijks met hem gespeeld. Hij is een groot talent, maar ik hoop toch echt boven hem te eindigen op de topscorersranglijst', aldus Jørgensen zondag na de 0-4 zege op AZ tegen Voetbal International. Daar in Alkmaar was de 25-jarige aanvaller met twee keurige kaatsen en een droge knal bij de eerste drie goals wederom belangrijk voor Feyenoord, dat door het puntenverlies van Ajax bij FC Twente uitliep in de titelstrijd.

Combinatieklassement Eredivisie
Speler Goals Assists Totaal
1. Nicolai Jørgensen 12 6 18
2. Sébastien Haller 9 3 12
3. Davy Klaassen 8 4 12
4. Sam Larsson 7 5 12
5. Jens Toornstra 5 7 12

Uit alles blijkt dat de nuchtere Deen een man met een missie is. Met twaalf goals is hij de Eredivisie-topscorer, maar de honger is nog lang niet gestild. 'Ik ga me ook niet vastleggen op een aantal doelpunten dat ik voor ogen heb. Voordat je het weet, heb je die grens gehaald en verslapt de motivatie.'

Direct na zijn komst vertelde Jørgensen dat hij het als een voordeel zag, dat hij al meerdere malen kampioen was geworden. 'Daar komt meer bij kijken dan mooi voetballen. Kampioen word je op de moeilijke momenten, als alles verloren lijkt en je samen toch nog ergens de kracht vindt dat doelpunt te maken.'

Lees in de nieuwe VI of op VI Premium over de week van uitersten voor Feyenoord. Het Calimero-optreden in Europa werd drie dagen later weggespoeld met Coolsingelvoetbal in de Eredivisie.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.