Jørgensen en Van Bronckhorst blijven voorzichtig

Reacties

Nicolai Jørgensen ziet in dat Feyenoord wederom een grote stap richting het kampioenschap heeft gezet, maar weet ook dat er nog niks beslist is. De spits van de Rotterdammers bezorgde trainer Giovanni van Bronckhorst wel een blij gevoel met twee goals tegen Vitesse (0-2).

Jørgensen en Van Bronckhorst blijven voorzichtig

Jørgensen zette in het eerste half uur zowel de 0-1 als de 0-2 op het scorebord. 'De eerste was een echte spitsengoal; ik stond op de goede plek. De tweede was duidelijk over de lijn, een compliment voor de grensrechter dat hij dat zag. Eigenlijk hadden we één goal meer moeten maken. Dan was het minder hectisch geweest in de tweede helft', zegt de topscorer van de Eredivisie voor de camera van FOX Sports.

'We hebben het van tevoren veel gehad over de slechte start in onze vorige drie uitduels. Dat mocht nu niet gebeuren. Vanaf de eerste minuut hebben we laten zien dat we iets meer hadden om voor te spelen dan Vitesse', vervolgde de Deen.

Feyenoord is nog twee overwinningen verwijderd van de titel en Jørgensen waakt voor gemakzucht. 'We zijn nog geen kampioen. We moeten in de komende wedstrijden hetzelfde brengen als we vandaag gedaan hebben. Er is nog niets beslist, al hebben we een grote stap gezet. Ik ben blij dat ik twee keer heb gescoord, zeker omdat ik er even uit ben geweest (met een rugblessure, red.)'.

Van Bronckhorst
Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst erkent de waarde van Jørgensen voor zijn ploeg. 'Hij is heel belangrijk door hoe hij de spelers om hem heen laat spelen met zijn manier van vrijlopen en het vasthouden van de bal. Ik ben blij dat hij weer terug is.'

Van Bronckhorst was tevreden over het spel van zijn ploeg. 'We hebben uitstekend gespeeld. We zijn heel scherp en agressief begonnen en kwamen verdiend op voorsprong.'

De coach van Feyenoord verwacht niet dat zijn ploeg een misstap zal begaan. 'We hebben het vertrouwen. Dat stralen we ook uit. Met nog twee duels staan we waar we willen staan. De titel is nog niet binnen. Ik heb in mijn jaren in de topsport veel mooie momenten beleefd, maar het enige wat telt is dat je die schaal in je handen hebt. We staan er goed voor en zullen hard blijven werken. Als je ziet hoeveel steun we vandaag hebben gehad, geeft dat veel vertrouwen', zegt Van Bronckhorst, doelend op de Feyenoord-fans die in grote getalen aanwezig waren in Arnhem.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.