Jorge Jesus: 'Ik heb Bas Dost penalty's leren nemen'

Reacties

Bas Dost maakte zaterdagavond op bezoek bij Estoril (0-2) zijn achttiende competitietreffer voor Sporting Lissabon, maar pas zijn eerste uit een strafschop. Als het aan trainer Jorge Jesus ligt, gaat de 27-jarige topscorer van Portugal vaker penalty's nemen.

Jorge Jesus: 'Ik heb Bas Dost penalty's leren nemen'

Adrien Silva was tot nu toe de man die dit seizoen de strafschoppen nam, maar de aanvoerder van Sporting ontbrak zaterdag. Bovendien miste de 27-jarige middenvelder al drie keer vanaf elf meter. Jorge Jesus was daarom blij dat Dost enkele minuten voor tijd de zege veiligstelde toen de bal op de stip belandde.

'Het is belangrijk dat Bas Dost een penalty heeft gemaakt. Hij is al topscorer van onze competitie zonder strafschoppen, terwijl 99 procent van de spelers die de topscorerslijsten aanvoeren vaak de penalty's nemen', zei Jorge Jesus na afloop tijdens zijn persconferentie tegen A Bola over Dost, die nu twintig keer heeft gescoord voor Sporting in alle competities.

Volgens Jorge Jesus was Dost huiverig om achter de bal te gaan staan. 'Toen hij hier kwam zei hij dat hij het niet wilde. Ik vertelde hem: "Ik ga het je leren". En nu heeft hij al gescoord. Bas Dost moet in dit opzicht nog groeien. Misschien zal hij een keer missen, maar het belangrijkste is wat mij betreft dat hij heeft gescoord bij de eerste mogelijkheid die hij heeft gekregen.'

De excentrieke coach van de nummer drie van Portugal zei op zijn persconferentie ook dat Dost nog nooit van zijn leven een penalty had genomen, maar dat klopt niet. In september 2015 benutte de Oranje-international er één voor VfL Wolfsburg. In het seizoen 2011/12 scoorde de 1 meter 96 lange spits zes keer vanaf de stip toen hij Eredivisie-topscorer werd voor SC Heerenveen.

Bas Dost passeert Hertha BSC-doelman Rune Jarstein op 19 september 2015 uit een strafschop.
Bas Dost passeert Hertha BSC-doelman Rune Jarstein op 19 september 2015 uit een strafschop.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.