Jorge Jesus claimt succes Dost: 'Geen toeval'

Reacties

Bas Dost heeft zaterdag zijn 'briljante' eerste seizoen bij Sporting Lissabon extra kleur gegeven. Trainer Jorge Jesus claimt zijn aandeel in de scoringsdrift van de Oranje-international.

Jorge Jesus claimt succes Dost: 'Geen toeval'

'Topscorer van Portugal wordt hij met gemak', vertelde Jorge Jesus op de clubwebsite na de hattrick van de Oranje-international tegen Boavista (4-0). Dost onderstreepte daarmee zijn aanspraak op de Gouden Schoen. 'In Europa gaat het tussen hem, Lionel Messi, Robert Lewandowski en Edinson Cavani.'

De dadendrang staat in de ogen van Jorge Jesus niet los van zijn werk met Dost. 'We hebben het goed gedaan met hem. Het is geen toeval, als je ziet welke spitsen onder mij hebben gespeeld. Zoals Islam Slimani, die 32 keer scoorde.' De huidige trainer van Sporting heeft eerder bij Benfica laten zien van spitsen goalgetters te maken, zoals Óscar Cardozo en Jonas.

Dost staat op 29 treffers in Portugese dienst, waarvan 27 in de competitie, in zijn 'briljante eerste seizoen', zoals Jorge Jesus het noemt. De Oranje-international heeft nog zes duels voor de boeg om de Gouden Schoen te veroveren. In de strijd om die prijs gaat hij met Messi aan kop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.