Jordi Cruijff: 'Zo blijft het bijzonder'

Reacties

Jordi Cruijff is blij dat de naam van zijn vader verbonden blijft aan de strijd om de Nederlandse Super Cup. Vanuit het buitenland zag hij hoe PSV zondag ten koste van Feyenoord (1-0) de eerste Johan Cruijff Schaal na het overlijden van zijn vader opeiste.

Jordi Cruijff: 'Zo blijft het bijzonder'

'Helaas kon ik zelf niet aanwezig zijn bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, maar gelukkig heeft mijn zus Susila namens de familie de honneurs mooi waargenomen', keek Cruijff in zijn column in De Telegraaf terug op zondag. 'Op afstand heb ik het heel bewust gevolgd.'

'Mijn vader is er niet meer, maar het is mooi dat er toch besloten is om hiermee verder te gaan', vervolgt de technisch directeur van Maccabi Tel Aviv. 'Zo blijft het bijzonder.'

Bij Maccabi werkte Cruijff vorig seizoen samen met Peter Bosz, de huidige trainer van Ajax. Hij volgt zijn voormalige trainer nog steeds op de voet. 'Ik weet hoe hij hier bij Maccabi werkte en wist dat hij het in Amsterdam niet gemakkelijk zou krijgen. Peter is namelijk iemand die anders over voetbal denkt dan de meeste andere trainers. Vooral de pressie zonder bal is voor hem heel belangrijk en daar moeten ze bij Ajax aan wennen. Helemaal met zo'n jonge elftal.'

'Daarom vond ik het wel mooi dat je tegen PAOK al de hand van Bosz kon zien', refereerde Cruijff aan het eerste duel uit de derde voorronde van de Champions League (1-1). 'Zoals het ook positief was dat het publiek daar goed op reageerde. Helaas zou de anders solide doelman (Jasper Cillessen, red.) een fout maken en had het scorend vermogen beter gekund. Wat dat betreft stond iemand als Milik altijd garant voor goals. Die zekerheid is er nu even niet, maar zal wel gevonden moeten worden.'

Susila Cruijff reikte zondag de Johan Cruijff Schaal uit.
Susila Cruijff reikte zondag de Johan Cruijff Schaal uit.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.