Jordaanse voetbalbond zet bondscoach Put op non-actief

Reacties

De voetbalbond van Jordanië (JFA) heeft bondscoach Paul Put op non-actief gezet. De Belg werd vorige week veroordeeld tot twee jaar onvoorwaardelijke celstraf in een grote matchfixingzaak omtrent Lierse SK.

Jordaanse voetbalbond zet bondscoach Put op non-actief

'Op basis van de recente uitspraak in de beroepszaak heeft de Jordaanse bond besloten om Paul Put met onmiddellijke ingang uit zijn taken te ontheffen', zegt Salahuddin Sabra, vicevoorzitter van de JFA, op de website van de bond. 'Een definitieve beslissing zal worden genomen als er meer duidelijkheid is rond zijn juridische situatie.' De Belg is sinds afgelopen zomer in dienst als keuzeheer van Jordanië.

Put kwam in de zomer van 2014 nog weg met een voorwaardelijke celstraf in de corruptiezaak in de seizoenen 2004/05 en 2005/06, toen hij aan het roer stond bij de hoofdmacht van Lierse. In hoger beroep viel de straf van de voormalige bondscoach van Gambia en Burkina Faso afgelopen week veel hoger uit met een onvoorwaardelijke celstraf van twee jaar.

Overigens zal Put in beroep gaan tegen zijn gevangenisstraf, zo bevestigde diens advocaat dinsdag tegenover Belgische media. Momenteel ligt de voormalige trainer van onder meer Lierse SK en Moeskroen-Péruwelz in het ziekenhuis in België. Hij herstelt van twee operaties als gevolg van darmkanker. Die ziekte werd afgelopen jaar bij hem geconstateerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.