Straffen vallen hoger uit voor matchfixers Lierse SK

Reacties

De straffen voor de hoofdrolspelers in de grote matchfixingzaak omtrent Lierse SK zijn in hoger beroep hoger uitgevallen. Paul Put, voormalig hoofdcoach van de Belgen, en spelersmakelaar Pietro Allatta moeten beiden de cel in na de beroepszaak.

Straffen vallen hoger uit voor matchfixers Lierse SK

Put kwam in de zomer van 2014 nog met een voorwaardelijke celstraf weg in de zaak over fraude in de seizoenen 2004/05 en 2005/06, toen hij eindverantwoordelijke was bij de hoofdmacht van Lierse. In hoger beroep is de straf van de huidige bondscoach van Jordanië bepaald op twee jaar onvoorwaardelijke inhechtenisneming.

Allatta werd in eerste instantie veroordeeld tot dertig maanden celstraf, maar gaat nu voor acht jaar de cel in. Laurent Delorge, ex-Ajacied en voormalig speler van onder meer Roda JC Kerkrade, ADO Den Haag en Lierse, is veroordeeld tot tien maanden voorwaardelijke gevangenhouding en een boete van drieduizend euro, evenals zes oud-ploeggenoten van de 36-jarige voetballer in ruste. Zij zouden allen geld hebben aangenomen van Ye Zheyun, in België omgedoopt tot De Gokchinees.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.