Jonge Fortounis redt Griekse eer in Super League

Tijdens de derde speeldag in de Griekse competitie werd er achttien keer gescoord. Op zich niet bijzonder, maar slechts één van die doelpunten werd gemaakt door een Griekse speler.

Jonge Fortounis redt Griekse eer in Super League

Kostas Fortounis zorgde tijdens AEK Athene-Asteras Tripolis voor de 0-2, maar de zeventienjarige aanvaller zag zijn ploeg de overwinning nog weggeven in de slotfase. Door treffers van Rafik Djebbour (Algerije) en Nacho Scocco (Argentinië) eindigde de wedstrijd nog in 2-2. Toch bleek het een heel bijzondere goal, omdat Fortounis de enige Griekse doelpuntenmaker bleek te zijn.

In de Griekse Super League spelen dit seizoen 228 buitenlandse spelers, meer dan de helft (51,1 procent) van het totaal aantal voetballers. In totaal spelen er zestig verschillende nationaliteiten, inclusief de Griekse. Argentinië is met dertig voetballers het best vertegenwoordigt, terwijl er ook één Nederlander actief is: George Boateng speelt sinds deze zomer voor Skoda Xanthi.

Van de zestien clubs hebben Aris Saloniki en Panionios de meeste spelers van buiten Griekenland onder contract: beide negentien. Olympiakos Piraeus heeft echter het hoogste percentage buitenlandse spelers in zijn selectie; liefst 66,7 procent van de voetballers zijn niet Grieks. Onder hen Marko Pantelic en Dennis Rommedahl, die afgelopen zomer van Ajax werden overgenomen.(Arjan van den IJssel)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen