Jong PSV speelt opnieuw gelijk bij rentree Schaars

De van een knieoperatie herstelde Stijn Schaars heeft maandag zoals verwacht zijn eerste minuten van het seizoen gemaakt in de thuiswedstrijd van Jong PSV tegen VVV-Venlo. De Limburgse ploeg zorgde er op het nippertje voor dat de Eindhovense beloften voor de vierde keer op rij gelijkspeelden. FC Twente en FC Volendam maakten er in Enschede een doelpuntenfestijn van.

Jong PSV – VVV-Venlo 2-2
PSV-trainer Phillip Cocu kondigde het vrijdag al aan: Schaars (foto, rechts) zou voor het eerst sinds 29 maart, toen hij één helft meedeed in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, minuten maken bij Jong PSV. De dertigjarige linkspoot kon als centrale middenvelder echter niet voorkomen dat VVV na achttien minuten de leiding nam. Melvin Platje punterde de bal langs Nigel Bertrams.

Nadat Schaars halverwege in de kleedkamers was achtergebleven en zijn vervanger Abel Tamata (hersteld van een enkelblessure) eveneens zijn rentree had gemaakt, bogen de jongelingen van trainer Darije Kalezic de achterstand om in een voorsprong. Farshad Noor profiteerde van geklungel in de Venlose defensie, waarna Aleksandar Boljevic zes minuten voor tijd bij een snelle uitval ook toesloeg.

Na drie gelijke spelen op rij (telkens 1-1) gaf Jong PSV de eerste zege sinds 29 september (5-1 tegen FC Den Bosch) toch nog uit handen. De Limburgse bezoekers knokten zich dankzij Abdelaziz Khalouta nog terug tot 2-2. VVV blijft daardoor negende, Jong PSV staat met vier punten minder veertiende.

Jong FC Twente – FC Volendam 3-3
Jong FC Twente en FC Volendam maakten er in De Grolsch Veste een nog doelpuntrijker schouwspel van: 3-3. De Tukkers, zelf vijftiende na het gelijkspel van maandagavond, kregen met Volendam de nummer vier van de Jupiler League op bezoek, maar boden stevig weerstand. De club uit het vissersdorp moest zich tot twee keer toe uit geslagen positie oprichten.

Na drie nederlagen op rij kwam het jeugdige elftal van coach Jan Zoutman al vroeg op een 2-0 voorsprong dankzij Derre Kwee en Felitciano Zschusschen. Henk Veerman en Kevin Brands zorgden er echter voor dat Volendam alsnog met een 2-2 ruststand de kleedkamers in kon. Nadat Zschussen kort na de onderbreking zijn tweede van de avond had gemaakt, evenaarde Veerman de prestatie van de Jong Twente-spits door in de 73ste minuut de 3-3 op het scorebord te zetten.