Jong PSV brengt spanning terug met zege op VVV

VVV-Venlo weet weer wat verliezen is. De koploper van de Jupiler League ging maandagavond met 2-1 onderuit bij Jong PSV.

Sinds 14 oktober, toen Fortuna Sittard met 2-0 won van VVV, waren de Limburgers ongeslagen in competitieverband. De laatste zes wedstrijden werden zelfs gewonnen. Op bezoek bij Jong PSV, waar onder anderen Oleksandr Zinchenko speeltijd kreeg, ging het mis.

Na een kwartier kwam VVV nog wel op voorsprong via Ralf Seuntjens, maar nog voor rust had Jong PSV de achterstand omgebogen in een voorsprong. Met een knullig eigen doelpunt zorgde Jerold Promes na ruim een half uur voor 1-1 en op slag van rust zette Sam Lammers (foto) de thuisploeg op voorsprong.

In de tweede helft ging VVV op zoek naar de gelijkmaker en de Limburgers kregen ook wel mogelijkheden, Seuntjens kreeg bijvoorbeeld een vrije kopkans, maar gescoord werd er niet meer na rust. Daardoor ging de Jupiler League-koploper voor de vijfde keer dit seizoen onderuit.

Nummer twee Jong Ajax ging verrassend onderuit bij Fortuna Sittard (5-2), maar FC Volendam en MVV Maastricht profiteerden wel. De nummer drie en vier uit de Jupiler League brachten hun achterstand op de koploper terug tot acht punten.