Jong PSV begint in Jupiler League met remise bij Sparta

Jong PSV heeft met een gelijkspel tegen Sparta Rotterdam gedebuteerd in de Jupiler League (2-2). Mohamed Rayhi heeft de primeur van een doelpunt van een beloftenteam in de Eerste Divisie.

Na een klein half uur kwamen de Eindhovenaren, weliswaar op ietwat gelukkige wijze, op voorsprong. Een schot van Rayhi werd door Gijs Luirink van richting veranderd, waardoor het voor doelman Khalid Sinouh een onmogelijke opgave werd om Sparta van een achterstand te weerhouden.

Het beloftenteam van Jong PSV hield zich goed staande in de eerste helft, maar kreeg in de tweede helft wel te maken met een gretiger Sparta. De Rotterdammers gingen meer druk zetten, wat uiteindelijk resulteerde in de - terechte - gelijkmaker.

Net als Jong PSV had ook Sparta het geluk aan de zijde bij het doelpunt. Doelman Nigel Bertrams had moeite met de laagstaande zon, waardoor de vrije trap van Iliass Bel Hassani over hem heen vloog. Na de gelijkmaker zette Sparta door en kwam negen minuten later door Cendrino Misidjan (foto) zelfs op voorsprong: 2-1.

Jong PSV mocht Menno Koch bedanken dat het niet met een nederlaag van het veld stapte. De verdediger trok de stand een kwartier voor tijd gelijk en bepaalde eindstand zodoende op 2-2.