Jong Oranje-international Ohio trekt naar Engeland

Reacties

Noah Ohio gaat de komende maanden proberen zijn doelpunten maken voor Hull City. De spits van Jong Oranje wordt door Standard Luik verhuurd aan de Engelse club.

Jong Oranje-international Ohio trekt naar Engeland
© Pro Shots

De overstap van de 21-jarige Ohio naar Hull hing al enige tijd in de lucht en is dinsdagavond officieel gemaakt. Er wordt niets gecommuniceerd over een eventuele optie tot koop voor Hull, dat op het moment achtste staat in het Championship.

Voor Ohio betekent zijn overstap naar Hull een terugkeer naar Engeland. De aanvaller uit Almere belandde al op jonge leeftijd in de jeugdopleiding van Manchester United en speelde ook nog in de kweekvijver van Manchester City. Daarna vertrok Ohio naar Duitsland, waar hij in de opleiding van RB Leipzig ging spelen.

Ohio werd door Leipzig verhuurd aan Vitesse en Austria Wien, voordat hij anderhalf jaar geleden een definitieve transfer naar Standard Luik maakte. Voor die ploeg maakte hij in 45 wedstrijden zes doelpunten. Ohio moest het dit seizoen bij Standard vooral doen met invalbeurten en hoopt bij Hull meer aan spelen toe te gaan komen.

In september maakte Ohio zijn debuut voor Jong Oranje. Hij speelde tot dusver zes interlands voor de Nederlandse beloftenploeg en scoorde in zijn laatste vijf wedstrijden steeds één keer.

In november sprak VI met Noah Ohio: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.