Jong Oranje houdt gelijke tred met Engelse leeftijdgenoten

Ter voorbereiding op de EK-kwalificatiecampagne oefende Jong Oranje tegen Jong Engeland. De nieuwe bondscoach Cor Pot zag dat zijn elftal defensief weinig problemen kende, maar in aanvallend opzicht weinig creëerde (0-0).

Jong Oranje houdt gelijke tred met Engelse leeftijdgenoten

Jong Oranje bestaat uit een bijna compleet nieuwe selectie die zich via het EK in 2011 in Denemarken moet zien te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2012. Wat dat betreft is het een geruststellende gedachte dat het nieuwe elftal eenvoudig op de been bleef tegen de fantasieloze leeftijdsgenoten uit Engeland.

Jong Oranje domineerde het duel in de Euroborg, maar het team slaagde er niet in uitgespeelde kansen te creëren. Afstandschoten van Diego Biseswar, Leroy Fer en Nacer Barazite waren de magere oogst van het overwicht in de eerste 45 minuten.

Barazite opereerde als centrumaanvaller. De jongeling van Arsenal kwam in de tweede helft iets vaker in het spel voor dan tijdens het eerste bedrijf. Net als Biseswar en Marvin Emnes was Barazite echter een paar keer onnauwkeurig bij het verzenden van een eindpass. Kansen bleven daardoor ook na rust uit, al teisterde invaller Vurnon Anita met een volley nog de lat.

Bondscoach Pot zag zijn eerste interland met Jong Oranje dus in 0-0 eindigen. De voormalige assistent-trainer van Dick Advocaat bij Zenit Sint-Petersburg kan zich met zijn team gaan richten op de kwalificatie. Jong Oranje is ingedeeld in een groep met Spanje, Polen, Finland en Liechtenstein. De winnaars en de vier beste nummers twee van de in totaal tien poules plaatsen zich voor de play-offs.

Bekijk hier al onze video's