Jong Ajax pakt tegen Almere City weer eens een punt

Jong Ajax lijkt zich weer enigszins op te richten. Na acht nederlagen in de laatste negen wedstrijden speelde de ploeg van trainer Alfons Groenendijk maandagavond met 1-1 gelijk tegen Almere City FC.

De Amsterdamse beloftenploeg startte dit seizoen nog naar behoren met drie zeges tijdens de eerste zes speelronden, maar belandde vervolgens in een diep dal door liefst zeven keer op rij te verliezen. Alleen Sparta bleef de laatste maanden niet overeind tegen de Ajax-talenten.

Lucas Andersen zette Jong Ajax na 28 minuten weliswaar nog wel op voorsprong, maar Fabian Serrarens deed vlak voor rust wat terug door met de buitenkant van zijn rechtervoet Ajax-doelman Kenneth Vermeer te passeren.

Na rust waren de beste kansen voor Almere City. In de 62ste minuut mocht Vermeer van geluk spreken dat de bal boven hem op de lat belandde, terwijl Vincent Janssen in de slotfase van dichtbij over het doel van de viervoudig international schoot.

Daartegenover stond dat met name Lesley de Sa regelmatig gevaarlijk was namens Ajax. Vlak voor tijd leek hij zelfs alleen op Almere-doelman Marco van Duin af te gaan, totdat hij ten val werd gebracht. Arbiter Karel van den Heuvel vond het evenwel geen penalty.

Door het gelijkspel blijft zowel Jong Ajax als Almere City in de onderste regionen van de Jupiler League bivakkeren. De Amsterdammers staan achttiende, het elftal van trainer Fred Grim zeventiende.