Eindhoven pakt tweede plek in flink gevuld PSV-stadion

Zo goed als de kersverse periodekampioen Jong PSV presteerde in de tweede periode, zo slecht is het begonnen aan de derde periode. In een met ruim tienduizend toeschouwers goed gevuld Philips Stadion ging FC Eindhoven er met de punten vandoor: 1-2.

De beloftenploeg van trainer Darije Kalezic startte dankzij een treffer in de eerste minuut van Elvio van Overbeek nog voortvarend, maar slaagde er tegen de stadgenoot desondanks niet in voor de achtste keer op rij ongeslagen te blijven in de Jupiler League.

Na een kwartier zorgde Nayib Lagouireh voor de gelijkmaker door doelman Przemyslaw Tyton te omspelen. Veertien minuten na rust zorgde Jens van Son na een één-twee met Donny de Groot voor wat uiteindelijk de winnende goal zou blijken.

Jong PSV probeerde het daarna nog wel, maar Van Overbeek, Peter van Ooijen en Ruben Betancourt misten allen finesse in de afronding. De eerste nederlaag van Jong PSV sinds 6 oktober (2-3 bij Achilles '29) levert FC Eindhoven de tweede plek op achter koploper FC Dordrecht. De PSV-beloften staan tiende.