Jong Ajax maakt vroege achterstand goed tegen Almere

Jong Ajax is er niet in geslaagd drie punten te pakken tegen hekkensluiter Almere City. De Amsterdammse Jupiler League-club poetste op het eigen sportpark De Toekomst nog wel een 2-0 achterstand weg, maar bleef steken op een 2-2 gelijkspel.

Pechvogel van de avond was Django Warmerdam (foto). De linksback van de Amsterdammers bezorgde de bezoekers uit Almere al na 23 minuten de comfortabele 2-0 voorsprong. De twintigjarige verdediger kreeg een lage voorzet van Lars Nieuwpoort wat ongelukkig tegen zijn voeten en gaf op enkele centimeters van zijn eigen doellijn het laatste zetje. Even daarvoor had ex-Ajacied Pablo Rosario de hekkensluiter van de Jupiler League al de openingstreffer bezorgd.

Almere City-goalie Agil Etemadi trad meermaals reddend op en moest pas na een klein uur spelen zijn meerdere erkennen in een speler van Jong Ajax. Het was Mike van der Hoorn die het net wist te vinden. De verdediger kopte een afgemeten voorzet van flankspeler Amin Younes hard binnen en verzorgde daarmee de aansluiting met Almere City. Sam Hendriks schoot de thuisploeg in de 67ste minuut vanaf elf meter langszij.

De spits van de beloften van Ajax verzilverde een door Daley Sinkgraven versierde strafschop. Daarmee tekende de twintigjarige aanvaller voor de 2-2 eindstand en bezorgde hij zijn ploeg het tiende punt van het seizoen. Dat zijn er vier meer dan Almere City, dat op de achttiende plaats bivakkeert met evenveel punten als hekkensluiter RKC Waalwijk. Jong Ajax sloot het duel overigens af met tien man, wegens een late rode kaart voor buitenspeler Elton Acolatse.