Eerste verlies Volendam, Ten Rouwelaar redt NAC

MVV Maastricht heeft voor een verrassing gezorgd tegen koploper FC Volendam, terwijl NAC Breda na de trainerswissel een moeizame overwinning boekte.

MVV Maastricht – FC Volendam 3-1
FC Volendam is in Maastricht tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In De Geusselt was Santi Palacios de beul voor de koploper van de Jupiler League. De Mexicaan brak na ruim een uur de ban namens MVV om in de 71ste minuut de opvallende zege van de Limburgers in veilige haven te brengen. De wereldgoal van Rafik el Hamdi – hij knalde van dertig meter raak – kwam te laat voor een ontsnapping. Sterker nog, Emrullah Güvenc zorgde in de extra speeltijd voor de 3-1. Ondanks het verlies blijft FC Volendam koploper, met twee punten voorsprong op Sparta.

Achilles '29 – NAC Breda 1-2
Het ontslag van trainer Robert Maaskant heeft voor het gewenste schokeffect gezorgd. Onder zijn tijdelijke vervanger Eric Hellemons werd de uitwedstrijd tegen Achilles '29 omgezet in een overwinning. Maar het ging de Brabanders niet makkelijk af in Groesbeek. Jop van Steen tekende namens Achilles '29 kort na rust voor de openingstreffer.

Het antwoord van NAC liet niet lang op zich wachten, maar pas een kwartier voor het einde kreeg de gelijkmaker van Joey Suk een vervolg. Sjoerd Ars werd met een rake kopbal de matchwinner. Dat de spits die rol kreeg was ook te danken aan Jelle ten Rouwelaar. De NAC-goalie stopte in de laatste seconden een strafschop van Achilles '29-spits Hielke Penterman.

Sparta Rotterdam – FC Oss 3-1
Sparta Rotterdam heeft de maximale score in thuiswedstrijden in stand gehouden. FC Oss was het vijfde slachtoffer op Het Kasteel. Loris Brogno zette de ploeg van trainer Alex Pastoor met twee treffers op het goede spoor. Na de aansluitingstreffer van Felitciano Zschusschen zorgde Paco van Moorsel in de tachtigste minuut voor de beslissing. Door de overwinning is Sparta geklommen naar de tweede plaats. Die werd overgenomen van Go Ahead Eagles, dat vrijdag onderuit was gegaan tegen FC Emmen.