Jones blijft eerste keeper: 'Vermeer heeft er begrip voor'

Reacties

Hoewel Kenneth Vermeer weer fit is, blijft Brad Jones eerste keeper van Feyenoord. Dat heeft trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag tijdens zijn persconferentie bekendgemaakt.

Jones blijft eerste keeper: 'Vermeer heeft er begrip voor'

Vermeer kwam dit seizoen door een achillespeesblessure nog niet in actie voor de hoofdmacht, maar is weer beschikbaar nadat hij aan zijn wedstrijdfitheid heeft kunnen werken bij het tweede elftal. De 31-jarige Amsterdammer, die sinds zijn komst van Ajax in 2014 bassispeler was in zijn eerste twee jaar, heeft vrijdagochtend te horen gekregen dat hij op de bank moet plaatsnemen.

'Die keuze heb ik mede gemaakt op basis van hoe het team zich manifesteert en hoe de ploeg staat', vertelde Van Bronckhorst richting het uitduel van komende zondag met hekkensluiter ADO Den Haag. 'Kenneth heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om weer helemaal fit te worden en we zijn blij dat hij nu weer terug is. Hij had er begrip voor dat we in deze goede fase geen wisselingen doorvoeren.'

Jones zal dus ook in Den Haag weer onder de lat staan. Met de 34-jarige Australiër in het doel incasseerde de Eredivisie-koploper dit seizoen pas twaalf competitiegoals. Of Tonny Vilhena zal meespelen tegen ADO, is nog onduidelijk. De 22-jarige middenvelder is bij een gele kaart geschorst voor de topper tegen PSV. 'Dat neem ik mee in mijn beslissing', aldus Van Bronckhorst op de Feyenoord-website.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.