Been prijst Van Bronckhorst: 'Keuze getuigt van moed'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst haalde zich afgelopen weekend de verontwaardiging van Dirk Kuijt op de hals door de 36-jarige aanvoerder te passeren voor het duel met FC Groningen. Voormalig Feyenoord-trainer Mario Been heeft respect voor die beslissing, vertelt hij in de rubriek VI Panel.

Been prijst Van Bronckhorst: 'Keuze getuigt van moed'

Sinds de terugkeer van Karim El Ahmadi van zijn Afrika Cup-deelname met Marokko heeft Van Bronckhorst bij Feyenoord te maken met een luxeprobleem. Waar tegen FC Twente Jens Toornstra nog het kind van de rekening was, was een week later Kuijt aan de beurt. 'Het was voor Giovanni gemakkelijker geweest zijn aanvoerder gewoon op te stellen, maar dat-ie dat niet doet, getuigt van moed', aldus Been, die als speler van Feyenoord in 1984 kampioen van Nederland werd.

'Ik weet niet hoe die jongens doordeweeks trainen, of er sprake is van een kleine vormcrisis bij Dirk Kuijt misschien. Maar het is goed dat een trainer zijn spelers zo benadert en opstelt met wie hij denkt de meeste kansen te maken', vindt Been, die zelf momenteel werkzaam is als assistent-trainer van Dick Advocaat bij Fenerbahçe.

'Ik geloof best dat Kuijt nog steeds van waarde is voor Feyenoord, maar je kunt niet ontkennen dat Toornstra in zeer goeden doen is. Alles moet wijken voor het heilige doel, al verdient Dirk wel dat de trainer zijn beslissing uitlegt', aldus Been.

Lees in de Voetbal International van deze week en op VI PRO hoe John de Wolf, John Metgod en Iwan van Duren denken over de situatie van Dirk Kuijt bij Feyenoord.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.