Jol: 'Ik kan de ploeg eigenlijk niets verwijten'

Ajax speelde woensdagavond teleurstellend met 1-1 gelijk tegen PAOK Saloniki. Trainer Martin Jol baalde vooral van de gemiste kansen. 'Bij rust hadden we dik voor moeten staan.'

'We begonnen sterk aan het duel', blikt Jol na afloop terug op de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. 'Zeker de eerste twintig minuten waren goed. Het positiespel bij ons was goed en we kregen kansen', vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

In de dertiende minuut zette Luis Suarez – hij maakte zijn honderdste treffer in dienst van Ajax – de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Tot ergernis van Jol konden de Amsterdammers de daaropvolgende kansen niet omzetten in doelpunten. 'Bij rust hadden we dik voor moeten staan.'

Ondanks de gemiste mogelijkheden, vond de Ajax-trainer het niveau van zijn elftal respectabel. 'Eigenlijk kan ik de ploeg weinig verwijten.'

Om zicht te houden op Champions League-voetbal moet Ajax in de return een beter resultaat zien neer te zetten. Mochten de Amsterdammers na het tweede treffen met PAOK als winnaar uit de bus komen, wacht er een tweestrijd met een volgende ploeg alvorens Champions League-deelname een feit is.