Joker Griezmann houdt Atlético schadevrij in tussendoortje

Atlético Madrid is zonder averij gebleven tegen Rayo Vallecano. Invallers zorgden voor de door Atlético gewenste impuls: 1-0.

Antoine Griezmann stond nog geen minuut in het veld toen hij aan zijn opdracht voldeed om het duel met Rayo open te breken. De Franse aanvaller twijfelde niet op het moment dat hij de bal voor zijn linkervoet kreeg en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend uit. Door deze openingstreffer in de tiende minuut na rust viel een last van de schouders van Atlético.

De Madrilenen traden met het oog op de return van de halve finale van de Champions League tegen Bayern München aan met een sterk gewijzigd elftal. Op het wedstrijdformulier stonden zeven andere namen dan woensdag bij de 1-0 zege op Bayern. Bovendien zat trainer Diego Simeone een schorsing uit. De reserves van Atlético worstelden lange tijd met Rayo, maar na het inbrengen van Koke, Griezmann en Fernando Torres verdwenen de problemen als sneeuw voor de zon. Kansen op een ruimere marge liet de thuisploeg echter liggen.

Door de nipte zege is Atlético in ieder geval voor een paar uur koploper van de Primera División. Stadgenoot Real Madrid heeft een punt minder. Hetzelfde geldt voor Barcelona, dat om 20.30 uur uit tegen Real Betis speelt.  Bij Atlético wordt het vizier nu gericht op de Champions League, waar het dinsdag in München een plaats in de finale kan afdwingen. Rayo blijft zeventiende.