John Goossens leidt tien man NEC langs VVV-Venlo

Na drie nederlagen op rij smaakte NEC zaterdag weer het genoegen van een succes. De inbreng van John Goossens bleek in De Goffert voor VVV-Venlo zelfs met een man meer te gortig (2-0).

John Goossens leidt tien man NEC langs VVV-Venlo

Goossens, die in de belangstelling staat van Swansea City, brak halverwege de eerste helft de ban voor NEC. De middenvelder passeerde VVV-doelman Wilko de Vogt met een vrije trap van ruime afstand. Ruim een jaar geleden had hij voor het laatst uit een standaardsituatie gescoord.

Maar het bleef niet bij die ene succesvolle poging. In de 78ste minuut deed hij het dunnetjes over, al moet daarbij worden aangetekend dat Robin Udegbe, de vervanger van uitgevallen De Vogt, er niet goed uit zag.

Voor NEC was het een bevrijdende treffer. De Nijmeegse ploeg had aanvankelijk weinig te duchten van VVV, maar dat veranderde na de rode kaart voor Bram Nuytinck. De verdediger moest in de 53ste minuut de kleedkamer opzoeken na een overtreding op de doorgebroken Yanic Wildschut.

VVV rook de onverwachte kans en voerde de druk op het Nijmeegse doel op. Mede dankzij doelman Gábor Babos bleef dat NEC bespaard. Na de 2-0 van Goossens was het gevaar geweken en kon de ploeg van trainer Alex Pastoor opgelucht ademhalen.

Voor Will Boessen kwam met de nederlaag een einde aan zijn tijdelijke promotie. De trainer gaf aan slechts tot aan de winterstop te willen fungeren als vervanger van de opgestapte Glen De Boeck.

Aan de definitieve nieuwe trainer de zware taak VVV in de tweede seizoenshelft uit de gevarenzone te loodsen. De Limburgse club blijft door de nederlaag in Nijmegen voorlaatste in de Eredivisie. NEC nam juist afstand van de rode streep. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's