John bezorgt Benfica beker in 'afscheidswedstrijd'

Reacties

In zijn waarschijnlijk laatste officiële wedstrijd voor Benfica heeft Ola John zijn Portugese werkgever de League Cup bezorgd. De 23-jarige vleugelspits, die op het punt staat naar Swansea City te vertrekken, besliste de eindstrijd tegen Marítimo Funchal: 2-1.

John bezorgt Benfica beker in 'afscheidswedstrijd'

John kwam in de 73ste minuut binnen de lijnen als vervanger van ex-Ajacied Miralem Sulejmani. Zeven minuten later maakte hij na prachtig voorbereidend werk van Jonas van dichtbij de winnende treffer.

Tot dat doelpunt was Benfica er niet in geslaagd de tien spelers van Marítimo op de knieën te krijgen. Vlak na rust kreeg verdediger Raúl zijn tweede gele kaart. Desondanks zette João Diogo de van het eiland Madeira afkomstige club in de 56ste minuut op gelijke hoogte.

Dankzij John en Jonas, die ook al de openingsgoal voor zijn rekening had genomen, was er echter geen verlenging nodig om Benfica na de landstitel ook de Taça de Liga te bezorgen. Voor John zelf betekent het een afscheid in stijl van de Portugese topclub.

Zoals VI vandaag meldde is de enkelvoudige international akkoord over een vijfjarig contract bij Swansea City. De ex-speler van FC Twente is nooit echt doorgebroken bij Benfica. Tijdens zijn derde seizoen in Lissabon kwam hij 36 keer in actie, maar stond slechts vijftien keer in de basis. Zijn goal in de bekerfinale was zijn vierde van 2014/15.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.