'Johan was niet alleen van de familie, maar van iedereen'

Reacties

Jordi Cruijff heeft voorafgaand aan een herdenkingsbijeenkomst voor zijn overleden vader een toespraak gehouden. De zoon van Johan Cruijff uitte zijn dankbaarheid voor alle steun en privacy die de familie de afgelopen dagen heeft gekregen.

'Johan was niet alleen van de familie, maar van iedereen'

Jordi Cruijff vertelde dat de familie het erg prettig vond dat de privacy na het overlijden van Cruijff de laatste dagen is gerespecteerd. 'Een grote dankbetuiging van mijn vader aan iedereen. We zijn erg blij dat we zo veel privacy hebben gekregen, ook al wilde iedereen graag weten hoe het met de gezondheid van mijn vader was. Barcelona heeft vanaf dag één rekening gehouden met onze wensen. Mijn vader wilde geen parade, hij wilde alles heel privé doen.'

Toch heeft de familie zich iets meer opengesteld dan de bedoeling was, vertelde Jordi Cruijff tijdens zijn toespraak. 'Omdat we ons realiseerden dat Johan niet alleen van ons is, maar van de hele voetbalwereld. Het is erg mooi hoe Barcelona, Ajax en de nationale ploeg zoveel respect en liefde hebben getoond. Hij is een inspiratie geweest voor heel veel mensen. Zo willen we hem graag herinneren.'

Behalve de familie van Cruijff waren ook de spelers van Barcelona dinsdag bij de herdenkingsplek bij Camp Nou, waaraan in totaal al vijftigduizend mensen een bezoek brachten. Prominente oud-voetballers als Ronald Koeman, Marc Overmars, Frank Rijkaard, Edwin van der Sar en Sjaak Swart waren eveneens aanwezig in de Catalaanse hoofdstad om een laatste eer te bewijzen aan de legendarische Nummer 14.

Barcelona-trainer Luis Enrique sprak lovende woorden over Cruijff, die hem voorging als coach van de Catalanen. 'Als je het over Cruijff hebt, heb je het over voetbal. Hij zorgde ervoor dat de sport om entertainment en titels ging. Johan laat een fantastische erfenis na. We zullen hem nooit vergeten', aldus Luis Enrique, die samen met zijn selectie voorafgaand aan de training een minuut stilte hield.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.