Joaquín vol heimwee: 'Fiorentina maakt me kapot'

Reacties

Joaquín is woedend op zijn club Fiorentina, dat een terugkeer naar zijn grote liefde Real Betis dwarsboomt. 'De club maakt me kapot en dat verdien ik niet', aldus de rechtsbuiten.

Joaquín vol heimwee: 'Fiorentina maakt me kapot'

De 34-jarige Joaquín wil dolgraag terug naar Betis, de club die hij tussen 1999 en 2006 al diende en waar zijn hart ligt. Hij heeft een deal bereikt met de club waar ook Rafael van der Vaart onder contract staat, maar tegen alle verwachtingen in blokkeert Fiorentina de deal. Joaquín is daar ziedend over.

'Ik heb het afgelopen seizoen continu op de transferlijst gestaan', zegt hij. 'Op een gegeven moment mocht ik zelfs niet eens meer meetrainen. Het maakte me niet uit. Ik heb altijd mijn best gedaan en uiteindelijk zelfs nog wat minuten in het eerste gemaakt. Nu dacht ik mijn carrière te kunnen afsluiten bij de club van mijn dromen, maar doet Fiorentina ineens alsof ik belangrijk ben. Waarom doet de club dit mij aan? Heb ik dit verdiend, aan het einde van een lange loopbaan? Ik wil naar huis.'

'Ik mis mijn familie, ik mis mijn stad en ik mis Betis. Voor Fiorentina kan ik niet meer voetballen. Ik ben nu op een punt gekomen dat ik dat gewoon niet meer wil. Als Fiorentina slim is laten ze me snel gaan. Ik heb twee jaar lang alles gegeven voor deze club en ik verdien het nu om naar huis terug te mogen', vervolgt Joaquín.

Het contract van Joaquín bij Fiorentina loopt nog tot het einde van dit seizoen door. Hij kwam eerder uit namens Valencia en Málaga en speelde 51 keer voor Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.