Jesus vermoedt complot: 'Ze doen hetzelfde als bij Sporting'

Reacties

Jorge Jesus was woensdagavond bepaald niet te spreken over de arbitrage tijdens het Champions League-duel van zijn Benfica bij AS Monaco. Sterker nog, hij denkt dat scheidsrechters het gemunt hebben op Portugese ploegen.

Jesus vermoedt complot: 'Ze doen hetzelfde als bij Sporting'

'Ik denk dat de scheidsrechter ons al vroeg in de wedstrijd zwaar strafte', laakte de Portugees het optreden van de Pool Szymon Marciniak. Hij had na ruim een half uur drie gele kaarten uitgedeeld: alledrie voor spelers van Benfica. Bovendien kreeg Lisandro López een kwartier voor tijd ook nog de rode kaart.

'Het staat sommige mensen blijkbaar niet aan dat Portugal boven bepaalde landen staat in de UEFA-ranking', verwijst hij onder meer naar Frankrijk, het land van UEFA-baas Michel Platini. Ook Italië lijkt binnenkort voorbijgestreefd te gaan worden. Scheidsrechters zoeken Portugese clubs, zo weet Jesus zeker. 'Dit is een politiek spelletje waar wij op het veld mee moeten omgaan. Dat zag je gisteren in Duitsland ook. Laten we Portugese ploegen maar snel bestraffen, denken ze.'

Hij doelt daarmee op het duel tussen Schalke 04 en Sporting Portugal (4-3). Verdediger Maurício kreeg daar al vroeg rood, waarna de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar in de slotminuut won door een dubieuze strafschop. Geen toeval dus, volgens Jesus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.