Jeonbuk Motors mogelijk tegen Real na Aziatische titelzege

Jeonbuk Motors heeft zaterdag voor het eerst sinds 2006 de Aziatische Champions League gewonnen. De Zuid-Koreaanse club was over twee wedstrijden te sterk voor Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten: 3-2.

Eerder won Jeonbuk de heenwedstrijd in Zuid-Korea met 2-1 en dus was de 1-1 in het Midden-Oosten voldoende. Ryan Babel was tot zijn vertrek in september actief voor Al Ain. Jeonbuk onttroont het Chinese Guangzhou Evergrande, dat vorig jaar met 1-0 won van Al Ahli uit de Verenigde Arabische Emiraten. Jeonbuk versloeg op weg naar de finale onder andere FC Seoul, Shanghai SIPG en Melbourne Victory. De Zuid-Koreanen nemen in december deel aan het WK voor clubteams in Japan en komt daar mogelijk de Europese Champions League-winnaar Real Madrid tegen.

Kyo-Won Han, die na vijf minuten de geblesseerd geraakte Ricardo Lopes afloste, liet zich in de eerste helft gelden bij Jeonbuk. Hij opende na een half uur de score, maar vier minuten later zorgde landgenoot Myung-Joo Lee namens Al Ain voor de gelijkmaker. De thuisploeg was de betere partij, maar ging met een gelijke stand de rust in.

De Braziliaan Douglas verzuimde om er 2-1 van te maken; hij schoot een strafschop over het doel van keeper Soon-Tae Kwon. In de tweede helft kopte Ismail Ahmed namens Al Ain over het doel. Jeonbuk hield het gelijkspel vast en had daaraan genoeg voor de zege.