Assaidi en Guangzhou in evenwicht in CL-finale

De strijd om de Aziatische Champions League is nog helemaal open. In de eerste finalewedstrijd in Dubai - de eindstrijd wordt over twee duels beslist - hield het Chinese Guangzhou Evergrande Al-Ahli in eigen huis op 0-0.

In een slechte en allerminst vermakelijke wedstrijd kwamen beide ploegen nauwelijks gevaarlijk voor het vijandelijke doel. De enige hachelijke momenten ontstonden uit dodespelsituaties. Scoren lukte niet.

Al-Ahli, waar voormalig De Graafschap- en SC Heerenveen-aanvaller Oussama Assaidi (foto) in de negentigste minuut inviel, eindigde het duel met tien man. Abdelaziz Hussain kreeg vijf minuten voor tijd een rode kaart vanwege een harde charge op zijn tegenstander.

Zaterdag 21 november, over twee weken, staat de tweede finalewedstrijd op het programma. Guangzhou, dat onder leiding staat van voormalig Brazilië-bondscoach Felipe Scolari, ontvangt de club uit Dubai dan in eigen huis.