Jeltema looft karakter Mahi na mislopen miljoenentransfer

Reacties

Technisch manager Peter Jeltema spreekt vol lof over de manier waarop Mimoun Mahi is omgegaan met de ontwikkelingen rond zijn toekomst. FC Groningen wees in de winterstop een bod van ongeveer 3,3 miljoen euro af voor de aanvaller die dit seizoen inmiddels op veertien competitietreffers staat.

Jeltema looft karakter Mahi na mislopen miljoenentransfer

Fulham was in de winterstop bereid dat bedrag te betalen voor de 23-jarige aanvaller, maar Groningen prefereerde op dat moment het sportieve belang boven de Londense miljoenen. Zeker omdat er al drie spelers uit de selectie van Ernest Faber waren vertrokken. 'We hebben op dat bedrag zitten zweten, maar het was in de dying seconds van de transferwindow en we hadden Hans Hateboer, Albert Rusnák en Danny Hoesen al laten gaan. Sportief vonden we het onverantwoord', legt Jeltema uit aan VI.

De contractverlenging die Groningen vervolgens voorstelde, wees Mahi in februari van de hand. 'Dat kan gebeuren, als je er samen niet uitkomt. Het was voor Mimoun toen even een bittere pil, maar hij verdient alle complimenten hoe hij daarmee om is gegaan.'

Groningen lichtte wel de optie in het contract van Mahi, waardoor de aanvaller nu nog tot medio 2019 vastligt bij de huidige nummer tien van de Eredivisie. De Groningers hebben die klassering mede te danken aan Mahi, die zondag nog belangrijk was voor zijn ploeg door twee keer te scoren tegen PEC Zwolle (5-1). De aanvaller vond in de laatste drie speelronden vier keer het net.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.