'Je moet strijden, ik heb een ploeg vol echte mannen'

Reacties

Atlético Madrid ging in de return van de verloren Champions League-kwartfinale tegen Real Madrid (1-0) een aantal keren flink over de schreef, maar trainer Diego Simeone nam het op voor zijn vechtersbazen. De Argentijnse coach verliet het strijdtoneel met opgeheven hoofd.

'Je moet strijden, ik heb een ploeg vol echte mannen'

Atlético kon het woensdagavond voetballend niet bijbenen en dus ging het mes bij veel spelers tussen de tanden. Scheidsrechter Felix Brych liet tal van elleboogstoten en andere overtredingen echter onbestraft. De Duitse arbiter was met gele kaarten voor Arda Turan (twee keer), Raúl Garía en Koke uitermate schappelijk.

De stevig aanpak is inmiddels verbonden met de speelstijl van het Atlético van Simeone. 'Ik ben trots op hoe mijn team heeft gevochten', vertelde Cholo, in zijn spelerscarrière ook niet vies van stevig spel, daarom na de uitschakeling. 'Ik heb een ploeg vol echte mannen. Mij is altijd geleerd dat je in een wedstrijd moet strijden. Als je je leven geeft, ga je blij naar huis. Veel coaches zijn jaloers op mij dat ik zulke spelers heb.'

Arda Turan, Raúl García en Gabi reageren verbaasd als Felix Brych de rode kaart trekt voor de Turkse middenvelder.
Arda Turan, Raúl García en Gabi reageren verbaasd als Felix Brych de rode kaart trekt voor de Turkse middenvelder.

Knokken kan Atlético als de beste, maar voetballend was het ondermaats in de verhitte stadsderby. Daardoor verloren de Rojiblancos voor het eerst sinds zeven onderlinge ontmoetingen weer van hun rivalen. 'We konden elkaar erg moeilijk vinden, de combinaties strandden al vroeg. Daarmee speelden we onze rivaal in de kaart', concludeerde Simeone.

Na het topseizoen van vorig jaar, waarin Atlético kampioen werd en pas na verlenging ten onder ging in de Champions League-finale tegen Real, rest nu alleen nog de strijd om de derde plek in de Spaanse competitie. Simeone kan er goed mee leven. 'Ik heb geen enkele negatieve gevoelens.' Ook niet over de rode kaart van Arda, die wild inkwam maar Sergio Ramos niet leek te raken. 'Het heeft geen zin om daarop terug te kijken, want het zal de uitkomst niet veranderen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.