'Je kan niet op gelijkspel spelen, zeker niet tegen United'

Reacties

Uitgerekend nu VfL Wolfsburg dinsdagvond (20.45 uur) Manchester United ontvangt in de strijd om een plek in de achtste finale van de Champions League, verloren Bas Dost en consorten zaterdag voor het eerst sinds 29 duels weer eens op eigen bodem in de Bundesliga. Dost is er desondanks van overtuigd dat United te verslaan is.

'Je kan niet op gelijkspel spelen, zeker niet tegen United'

Borussia Dortmund maakte met een 2-1 zege een einde aan een fraaie serie die sinds de 6-1 nederlaag op 8 maart 2014 tegen Bayern München ruim anderhalf jaar standhield. Dost laat zich er niet door uit het veld slaan. 'Dat is een aantal waar je trots op mag zijn', zei de 26-jarige spits in gesprek met Bundesliga.de. 'Maar dat is nu verleden tijd. Nu moeten we naar voren kijken en een nieuwe serie starten.'

In de Duitse competitie is de eerstvolgende kans daarvoor aanstaande zaterdag tegen Hamburger SV, maar dinsdag komt eerst United op bezoek. Wolfsburg heeft aan een punt genoeg om zich voor de achtste finale te plaatsen. 'Je kan in de Champions League niet op een gelijkspel spelen', meent Dost echter. 'Zeker niet tegen een ploeg als Manchester United, die moet winnen om er zeker van te zijn dat het doorgaat.'

Bij winst is Wolfsburg zeker van de eerste plaats in Groep B. Dat is exact het doel van Dost en consorten. 'Dat we Manchester United kunnen verslaan, hebben we tijdens de heenwedstrijd in Manchester bewezen. Daar hebben we ongelukkig verloren (foto, 2-1, red.). Dat zij moeten winnen, is naast het thuisvoordeel een klein voordeel voor ons. We verheugen ons op de wedstrijd', aldus de viervoudige international.

Bank
Dost zat tijdens de generale repetitie voor het CL-duel op de bank tegen Dortmund. De man die in de Champions League één keer scoorde, thuis tegen PSV, maakt zich echter geen zorgen. 'Het verraste me wel, omdat ik het gevoel heb dat ik goed bezig ben, maar we hebben een goed team en door de Engelse weken een hoge belasting. Dan moet je soms pauzeren', besloot Dost, die in alle vijf de CL-duels telkens startte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.